Tenniskids - TVP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat is Tenniskids?
De KNLTB is samen met de tennisverenigingen bezig om jeugdtennis verslavend leuk te maken. Vanaf september 2013 is er het nodige veranderd in het aanbod voor jeugd in de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar.
Waarom Tenniskids?
Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk! Een stimulerend Tenniskidsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren, tennis is namelijk fun!
Kids leren op een natuurlijke manier. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Daarbij spelen ontdekken en verwonderen een belangrijke rol. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen. Bij Tenniskids komen al deze vaardigheden aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat de kids worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters.
Hoe werkt Tenniskids?
De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.


Rood
In deze eerste fase maken kinderen kennis met het tennisspel. Ze starten met het ontwikkelen van basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. De kids zijn t/m 9 jaar oud. 1x per maand komt een poule van Tenniskids bij elkaar bij een hostvereniging. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen kleine wedstrijden tot 7 punten. Er wordt gespeeld met een rode bal op een minibaan (6x12 m.).Oranje
Oranje kids zijn kinderen in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar. Veel kinderen beginnen op een latere leeftijd en dus is het goed dat er de mogelijkheid blijft bestaan dat die kinderen t/m 11 jaar in oranje spelen. In de praktijk kunnen dus oranje kinderen van 8 jaar tegen meer beginnende oranje kinderen van 11 jaar spelen. 1x per maand komt een poule van Tenniskids bij elkaar bij een hostvereniging. Er worden wedstrijdjes gespeeld van 2 gewonnen tie-breaks (7 punten) in zowel enkel als dubbel. Er wordt gespeeld met een oranje bal op een ¾ veld.Groen
Vanaf 10 jaar is het mogelijk om met de groene bal op de groene baan te spelen. Dit kan in KNLTB wedstrijden t/m het 12de jaar. Vanaf 11 jaar is het dus mogelijk om met de gele bal te spelen. Anders dan rood en oranje speelt groen tijdens de reguliere competitieweken op de woensdagmiddag. Er worden 4 enkels en 2 dubbels gespeeld. Er worden 2 sets gespeeld tot 4 games met een verschil van 2 games. Bij 4-4 volgt een tiebreak tot 7. Bij een stand van 1-1 in sets wordt er ook een tiebreak tot 7 gespeeld. Er wordt gespeeld met groene ballen.Kijk voor de indeling op
tenniskids.toernooi.nl.
HW Life Actueel Sport - interview tenniskidsproject TVP

Woensdag 28 oktober 2015 heeft Tennisvereniging (TVP) de eerste Tenniskidsmiddag georganiseerd. In HW Life Actueel Sport vertelt Dennis van der Graaf over het Tenniskidsproject bij TVP. 
Luister hier het hele interview.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu