De lerares - TVP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

De tennislessen bij Tennisvereniging Puttershoek worden gegeven door Tennisschool Samentha Helderop.
Op deze pagina vindt u alle gegeves over Samentha, de lessen, hoe in te schrijven en onder welke voorwaarden, en tot slot het speciale 'Maak kennis met Tennis'.

 

Hoi, mijn naam is Samentha van Damme-Helderop.
Ik geef sinds 2005 met heel veel plezier les bij TV Puttershoek waar ik als 5 jarig kind zelf ook ben begonnen met tennis. Bij TVP heb ik mijn eerste competities en toernooien gespeeld. Al snel werd duidelijk dat ik veel aanleg had voor de sport en werd ik zo enthousiast dat ik steeds meer en meer begon te trainen. Na verloop van tijd ben ik bij andere clubs competitie gaan spelen omdat daar meer jongens en meisjes waren die hoger op wilde komen.
Na veel trainen ben ik naar een zogehete LOOT-school gegaan (LOOT=Landelijk Overleg Onderwijs Topsport) waar ik mijn middelbare school kon combineren met topsport. Na hoge ogen gegooid te hebben bij de jeugd zowel nationaal als internationaal heb ik vrij snel de overstap gemaakt naar het senioren tennis. Uiteindelijk ben ik A-speelster (nu cat. 1) geworden en heb ik bij TV Dekker Tennis in Warmond eredivisie gespeeld.
In 2005 heb ik de overstap gemaakt naar het trainersvak. Hierin ben ik net zo fanatiek als in mijn eigen spel. Ik ben van mening dat tennis, op welk niveau dan ook, een fantastische sport is waarin een ieder op zijn manier het beste uit zichzelf kan halen en ik wil hem/haar daar heel graag mee helpen.
Tennis is een zeer complexe sport waar technische, tactische, conditionele en mentale vaardigheden vereist zijn. Al deze 4 aspecten probeer ik in de lessen terug te laten komen om een zo compleet mogelijke vooruitgang te kunnen boeken. Uiteraard staat hierbij PLEZIER in het spelletje voorop. Ik stimuleer iedereen om naast de lessen ook vrij te spelen en mee te doen met competities en toernooien zodat hetgeen wat in de les geleerd wordt ook direct toegepast kan worden. Dit zal je vooruitgang zeker ten goede komen en je zal merken dat je het spelletje ook steeds leuker gaat vinden! Voor je het weet ben je net zoals ik helemaal weg van de sport! Echt waar, het werkt verslavend!
Verder houd ik me binnen de vereniging als vrijwilliger bezig met het samenstellen van competitie teams en het organiseren van activiteiten voor de jeugd.
Sportieve groet en tot op de baan!

Samentha


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu