Activiteiten - TVP

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Open Tenniskids middag bij TV Puttershoek!
 
Puttershoek, 2 oktober 2018
 
Op woensdagmiddag 17 oktober 2018 kunnen kinderen (van 6 t/m 12 jaar) deelnemen aan de Open Tenniskids middag bij Tennisvereniging Puttershoek (TVP). De kinderen spelen, onder begeleiding van de tennislerares en vrijwilligers van de vereniging, allerlei tennisspelletjes op de banen van TVP. Een unieke kans voor kinderen die op zoek zijn naar een sport om kennis te maken met de tennissport.
 
Open Tenniskids middag
De middag is niet alleen voor jeugdleden van TVP, maar ook voor vriendjes, vriendinnetjes en voor kinderen die gewoon een keer willen kijken of ze tennis leuk vinden. Alle kinderen krijgen ook nog iets te drinken en iets lekkers aangeboden. Ouders en kinderen kunnen deze middag veel (tennis)plezier beleven en de sfeer proeven bij TVP. De kinderen en hun ouders worden vanaf 13.45 uur ontvangen op het tennispark van TVP aan de Sportlaan 9 in Maasdam. Vanaf 14.00 starten de tennisspelletjes. Ouders kunnen hun kind aanmelden door een e-mail te sturen naar jeugd@tvputtershoek.nl onder vermelding van naam en leeftijd van het kind.
 

 
Tenniskids
Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar. Op een uitdagende manier leren kinderen de sport te spelen en versterken ze hun fysieke en sociale vaardigheden. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. De verschillende fasen worden aangeduid met kleuren: rood, oranje en groen. De jongste groep start op een kleine tennisbaan en met lichte rode tennisballen. In de volgende fasen oranje en groen wordt op een grotere baan gespeeld en met steeds iets zwaardere tennisballen. Het programma is erop gericht dat kinderen ongeveer vanaf 12 jaar kunnen spelen op een hele tennisbaan met de originele gele tennisballen. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. Tennisvereniging Puttershoek is een tenniskidsvereniging. De tennisschool en de vereniging gebruiken het tenniskidsprogramma in de tennislessen en de activiteiten die voor de tenniskids worden aangeboden. De vereniging biedt activiteiten aan voor kinderen in alle groepen rood, oranje, groen en geel.
 
Stimuleren sporten en bewegen
TVP en Tennisschool Samentha Helderop vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het stimuleren van sporten en bewegen door kinderen in het algemeen. Sportende kinderen hebben minder kans op overgewicht en presteren ook beter op school, blijkt uit onderzoek. De tennisschool biedt ook jaarlijks schooltennis aan op de basisscholen. ‘Ik hoop dat ik tijdens het schooltennis en de opendag kinderen en hun ouders kan inspireren om lekker te gaan sporten en enthousiast kan maken voor de tennissport in het bijzonder’, aldus tennislerares Samentha Helderop.
 
Actie nu al lid worden voor 2019
TVP heeft nu een mooie actie om al voordelig lid te worden voor het seizoen 2019, inclusief het restant van het seizoen 2018. TVP biedt leden 12 maanden per jaar tennisplezier, gezelligheid en vertier. In de winter zijn onze tennisbanen bespeelbaar en worden er activiteiten georganiseerd voor de jeugdleden. De tennisschool biedt ook in de wintermaanden tennislessen aan. Meer informatie over tenniskids, de jeugdactivieiten bij TVP, lid worden, tennislessen en inschrijfformulieren zijn te vinden op deze website.
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu